VELKOMMEN

Velkommen innom min lille side!!
Det er hyggelig at du tittet inn.
Legg gjerne igjen en kommentar, det setter meg i en god stemning :-)
Håper du får en fin dag.

Hallo and welcome to my littel website.

I`m not that good at writing English, but nice that you are visiting. Wish you a nice day

onsdag 14. april 2010

Min sønn har Cøliaki

Å få en sønn med diagnosen cøliaki var overaskene, men man lærer seg å leve med dette.
Jeg er glad vi er medlem av Cøliaki foreningen! De støtter en, og har kurs og møter. De har også laget oversettelser på flere språk, så det gjør det noe lettere på ferier.

For de som ikke vet hva dette er:
Cøliaki (også kjent som glutenintoleranse eller idiopatisk steatorè) er en kronisk betennelsessykdom som skyldes en uhensiktsmessig immunreaksjon mot tarmens egne celler. Dette fremprovoseres av proteinet gluten. Det skjer en atrofi av tarmtottene og tarmens overflate reduseres. Denne totteatrofien skjer hovedsakelig i duodenum (tolvfingertarmen) og proksimale jejunum (første del av tynntarmen). Dette fører til at viktige stoffer som jern, folat og Vitamin B12 ikke absorberes normalt, og man kan få anemi. Det er også andre komplikasjoner ved cøliaki, som hypokalsemi og tetani. (wikipedia)

disse siden liker jeg: cøliaki fra foreldre og barn cøliaki

Vi handler mye i sverige da vi bor så nærme grensen, men det viktigste er å lese på alt man kjøper, så lærer man seg å leve med dette!!
Når noen spør meg i dag hvordan det er å leve med en som ar gluten allergi, kan jeg ikke se noe problem i det. men slik var det ikke i starteten.

men man venner seg til alt:-)

det eneste jeg savnet var noen som jeg kunne snakke med som var i samme situasjon som meg, når vi fikk denne beskjeden. Så hvis noen leser dette og tenker det samme. ta kontakt da vel så er vi to sammen.

1 kommentar:

  1. Hei. Takk for kommentar i bloggen min, kjempehyggelig. :) Jeg tar 60kr pluss porto for et kort. :) Bare si i fra om du vil bestille. Mailadressen står i bloggen. Ha en finfin onsdag. :)

    SvarSlett